VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes töltény leírása

Az apróvad vadászatához sörétes töltényt használunk, mivel e va gyors mozgása terített lövést tesz szükségessé. Meg kell tehát is merkednünk a sörétes tölténnyel is.

Kutyagyógyszerek otthon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 18. péntek, 06:21
Nemcsak a család számára, de külön a kutya számára is hasznos lehet a leggyakrabban használt szerekből egy kis házi gyógyszertárat összeállítani különösen, ha utazásra is magunkkal visszük kedvencünket-, már csak azért is, mert nem minden embereknél használatos gyógyszer alkalmas állatok gyógyítására. Különösen a bél működés zavarai esetén használt készítmények jó, ha mindig kéznél vannak, pl. széntabletta.
Kötszerek, vatta, leukoplaszt és sebfertőtlenítő minden bizonnyal saját elsősegély csomagunkban is megtalálhatóak. Ha homokos strandon szeretnénk élvezni a nyár örömeit, vigyünk magunkkal folyékony fültisztító szert és egy finom csipeszt is a kutya számára.

A homok és a befurakodó toklászok fülgyulladást okozhatnak. Tengerparti nyaralásra vigyünk magunkkal a kutya bőrét kíméletesen tisztító fürdető szert, érzékeny bőrű állatoknál ezzel enyhíthetjük a sós víz okozta viszketegséget. Ha olyan vidékre utazunk, ahol sok a kullancs, vigyünk magunkkal kullancscsipeszt (gyógyszertárban kapható).

A kullancsok veszélyes betegségeket terjesztenek, teljes egészükben el kell távolítani őket. Autóban a nyitott ablakon bevágó huzat izgatja a kötőhártyát, hosszabb utakra ezért ajánlatos bórvizet is magunkkal vinni. Könnyebb megfázások esetén nyálkaoldó hatású készítmények is hatásosan csökkentik a köhögési ingert. Enyhébb fájdalmakra aszpirint is adhatunk; káros mellékhatásokra hosszú ideig tartó aszpirinkúra esetén kell számítanunk.

Vannak kutyák, melyek még éhgyomorra is nehezen viselik a hosszabb utazásokat; utazás előtt fél-egy órával adjunk nekik kifejezetten utazási betegség ellen ható gyógyszert. Különböző készítmények vannak forgalomban, rövidebb utakon próbáljuk ki, hogy a mi kutyánknál melyik szer a leghatékonyabb. Úti felszerelésünk teljessé válik, ha lekerekített végű ollót és törés ellen fém- vagy műanyag tokba helyezett hőmérőt is viszünk magunkkal. A gyógyszereknél legyünk figyelemmel a dobozon feltüntetett lejárati időkre.
 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 251 vendég böngészi