VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A vadász öltözködése

A vadász ruházata, a ruházat általános szerepén túlmenően, a vadászat eredményességét is befolyásolja. Közvetlenül vagy közvetve a sörétlövés eredményességére is hat.

Egészséges kutya
Mikor állatorvoshoz vinni az ebet? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. november 05. csütörtök, 10:23
Csak akkor tudjuk eldönteni, szükség van-e állalorvosi beavatkozásra, ha a betegségekre utaló általános tüneteket mi magunk is idejében fel tudjuk ismerni.
Mire kell figyelni?
Bővebben...
 
Gyógyszerek beadása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 24. csütörtök, 08:43
Ha beteg a kutyánk, az otthoni gyógykezelés során, be kell tudnunk adni neki a szükséges gyógyszereket.  A tablettákat szétnyomhatjuk, porrá törhetjük, egyszerűen elrejthetőek valamilyen finom falatba - vagdalt húsba, kivételesen valamilyen puha felvágottba nyomva, gyúrva, széttört formában pedig, ha nincs a kutya számára kellemetlen ízük, bármilyen ennivalóba bele-keverhetőek; ez természetesen az eleve por alakban kapható gyógyszerfélékre is vonatkozik. Kapszulákat vagy drazsékat a nyelv tövére helyezve tudunk lenyeletni kedvencünkkel.
Módosítás dátuma: 2009. szeptember 27. vasárnap, 07:08
Bővebben...
 
Az állatorvosi kezelés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 18. péntek, 08:39
A gyógyítás érdekében igen sok kezelési mód közül választhat az állatorvos. Az állattartók között a sebészeti beavatkozások a legismertebbek, melyek a beteg, elhalt részek eltávolításától - baleset -, a csontozat torzulását javító műtéteken át egészen a szervátültetésekig terjedhetnek. Mindehhez jönnek még a manuális, azaz kézzel végzett beavatkozások: kötözés, gipsze lés, bedörzsölés, masszírozás, mesterséges lélegeztetés és inhaláció.
Bővebben...
 
Kutyagyógyszerek otthon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 18. péntek, 06:21
Nemcsak a család számára, de külön a kutya számára is hasznos lehet a leggyakrabban használt szerekből egy kis házi gyógyszertárat összeállítani különösen, ha utazásra is magunkkal visszük kedvencünket-, már csak azért is, mert nem minden embereknél használatos gyógyszer alkalmas állatok gyógyítására. Különösen a bél működés zavarai esetén használt készítmények jó, ha mindig kéznél vannak, pl. széntabletta.
Bővebben...
 
Kutyával a rendelőben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 15. kedd, 17:35
Ha kutyánk viselkedése minden látható ok nélkül hirtelen megváltozik, eltér a megszokottól, ha betegségre utaló tüneteket észlelünk, nincs mit tenni, el kell menni az állatorvoshoz. Mielőtt elindulunk a rendelőbe legyünk figyelemmel a következőkre: fésüljük, keféljük át a kutya szőrét, de csak akkor, ha nem baleset miatt kényszerülünk az állatorvoshoz; mindig pórázon vigyük a kutyát állatorvoshoz; agresszív vagy nagyon félős állatokra szájkosarat is tegyünk!
Bővebben...
 
Mire kell figyelni ürítéskor? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 15. kedd, 17:24
Figyeljük meg, milyen a kutya által ürített bélsár hasmenés esetén pépes vagy vízszerűen folyós, habos, nyálkás; színe lehet sárga, barnás vagy fekete; a hasmenéses bélsárral bélgázok is távozhatnak. Hasmenéskor állandó ürítési kényszer jelentkezik, meglehet nem minden esetben változik a bélsárürítés gyakorisága. Mégoly ártalmatlannak tűnő hasmenés esetén is forduljunk minél előbb állatorvoshoz. A bélsár színének szembetűnő megváltozása vagy véres bélsár esetén mérgezésre vagy fertőző betegségre kell gyanakodni.
Bővebben...
 
A helyes táplálás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: matt   
2009. szeptember 15. kedd, 13:20
Az kutya egészsége szempontjából „ideális" testtömeg kiegyenlített táplá­lással állítható be. A következő olda­lon látható táblázatban a leggyakoribb fajták testtömegértékeit mutatjuk be. A kanoknál persze előfordulhat, hogy jóval súlyosabbak az itt megadott érté­keknél.
A helyes táplálás első számú alapelve: a kutya nem arra való, hogy „haszno­sítsa" az asztali maradékokat és a konyhai hulladékot. A szükséges táplálék mennyisége test­tömegtől, életkortól és egészségi álla­pottól függ.
Bővebben...
 
Kutyák egészségét veszélyeztető táplálási tévhitek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: istkom   
2009. május 06. szerda, 06:01

Csontok, nyershús, házikoszt, csokoládé. A kutya húsevő ragadozó, amely fogalom nem keverendő össze a csontevő állat kifejezéssel.
A háziasított kutya rokonai, a vadon élő kutyaféle ragadozók, az ősnek tekintett farkassal az élen, természetes körülmények között az elfogyasztott zsákmányállatok révén csontos hússal táplálkoznak.

Módosítás dátuma: 2009. szeptember 15. kedd, 16:55
Bővebben...
 Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 162 vendég böngészi