VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Hátultöltő puskák

Az elöltöltő puskák töltési és ürítési nehézségei, valamint egyéb hibái miatt a 19. század elején ismét intenzíven kezdtek foglalkozni a hátultöltő puskák kialakításával. A korábbi ilyen irányú próbálkozások ugyanis - az egységes kaliber és töltény hiánya, valamint az akkor készített zárszerkezetek elégtelensége miatt - nem vezettek eredményre.

Örökbefogadott állatok napja 09.22. vasárnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

Kutyás reggeli torna, állatbemutatók, keverékkutya-szépségverseny, kutyakozmetika és számos ismeretterjesztő előadás várja az állatbarátokat az első Örökbefogadott állatok napján vasárnap 9-19 óra között Budapesten a Városligetben.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálata a Petőfi Csarnok melletti füves területen rendezi meg a programot. Az esemény György István, Budapest főpolgármester-helyettesének megnyitóbeszédével kezdődik, majd kutyás reggeli torna következik - közölte csütörtökön a szolgálat az MTI-vel. Délelőtt a színpadon beszélgetés lesz az örökbefogadásról és a felelős állattartásról, majd a Cerberos Kutyaiskola bemutatóit tekintheti meg a közönség. Délután két órától keverékkutya-szépségverseny veszi kezdetét.

A programokon kívül egész nap lesz mikrochip-ellenőrzés, ingyenes kutyakozmetika, állategészségügyi és állatorvosi tanácsadás, ivartalanítási kampány, valamint ajándékokért cserébe állattartási tesztet is kitölthetnek a helyszínre érkezők. Emellett lesz terápiás kutyasimogató, szó lesz az illegális állatkereskedelemről, és bemutatkozik többek között az Állatvédőrség, a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány, a Macskamentők Alapítvány, a fogyatékkal élők és az állat kapcsolatát mutatja be a Segítő Angyalok Állat és Természetvédő Egyesület, a Vigyél haza! Alapítványnál pedig a mobil kutyakereső programmal lehet jobban megismerkedni.MTI

 

 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 189 vendég böngészi