VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A mai sörétes puskák

A ma használatos sörétes puskák szerkezetének kialakítása lényegében már a múlt század végén befejeződött. Többségüket napjainkban gyárakban, precíziós gépekkel készítik, mérnöki tervek alapján.

Antilop bébik Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

Három nap alatt három indiaiantilop-gida látta meg a napvilágot a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban - tájékoztatta a vadaspark projektmenedzsere az MTI-t hétfőn.

antilop

Szabó Petra szerint a Fejes-völgyi kifutójában jól érzi magát az impozáns tenyészcsapat, hiszen minden évben több gidával gyarapodnak: a most született két bak és egy nőstény a csapattal együtt már látható a kifutóban. Az indiai antilop kis számban India szinte teljes területén előfordul, kivéve a hegységeket és a nedvesebb területeket.


Becslések szerint valaha mintegy 4 millió példány élt a földrésznyi ország síkságain, mára viszont csupán tízezer maradt belőlük; a fajt a vadászat és élőhelyének pusztulása egyaránt veszélyezteti. Az indiai antilop egyike annak a kevés antilopfajnak, amelynek nősténye és hímje lényegesen különbözik egymástól: a nőstények és a fiatal állatok sárgásbarna színűek, míg a kifejlett hímek csokoládébarnák. MTI

 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 198 vendég böngészi