VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

Görényes vadászat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

A vad görénytől eltérően a vadászgörény már nem képesek vadon megélni. Természetes kíváncsiságán túl érzelmi kötődést is kialakít gazdájával. A közönséges görénynél lényegesen jobban tolerálja már az emberi betegségeket és étrendet. Általában március–május között párzik. A nőstény 41–42 napig vemhes, majd többnyire 4–6 kölyköt hoz a világra. Az újszülöttek szeme egy hónapos korukban nyílik ki. Önállóvá körülbelül három hónaposan, ivaréretté nagyjából egy éves korukban válnak. Általában 6–10 évet él, de némelyik példány 15 évig is.

görény

 Görényes vadászat
Több évszázadon át a görényeket főleg vadászatra használták. Hosszú, hajlékony termetükkel és kíváncsi természetükkel kiválóan alkalmasak különféle, üregben élő állatok, főleg nyulak és egyéb rágcsálók hajtására. Néhány országban — főleg az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, ahol a nyulak kártevőnek számítanak — mindmáig vadásznak görényekkel: egy görény és egy háló kombinációja még ma is hatékonyabb bármilyen modern vadásztechnikánál. A görényt beengedik a lyukba, a kijáratok elé hálókat tesznek, a menekülő nyulakat pedig egyszerűen fejbe verik. Ez a gyakorlat illegális néhány olyan országban, amelyekben aggódnak a vadállomány egyensúlyának felborulása miatt.

vadászgörény

A görények napi 14-18 órát alszanak, de amikor ébren vannak nagyon aktívak, fáradhatatlanul fedezik fel a környezetüket. A görények szürkületi állatok, ami azt jelenti, hogy hajnalban és alkonyatkor aktívak. Ennek ellenére nagyon könnyen alkalmazkodnak a gazdájuk életritmusához. Ha ketrecben tartjuk, ki kell engedni naponta pár órára, hogy meglegyen a testmozgása, és kielégíthesse a kíváncsiságát. Ha túl sokáig tartják őket ketrecben, mozgásképtelenné válhatnak, és depresszióssá válnak. A görények, mint a macskák alomra szoktathatók, de ez nem minden esetben jár teljes sikerrel, előfordulhatnak véletlen, vagy szándékos balesetek.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 375 vendég böngészi