VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

A kutyákra is vigyázni kell a nagy melegben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell arra, hogy a láncon kikötött kutyákat se hagyják a gazdák a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.

 Az Orpheus Állatvédő Egyesület segélytelefonján a nagy nyári kánikulában sok aggódó állatbarát értesíti a szervezetet a tűző napon kikötött, víz nélkül tartott állatok miatt - olvasható az egyesület közleményében. A kutya pusztán a lihegéssel hűti magát, amely néha nem elegendő, ilyenkor az állat keresi a hűvös helyet, padlót, amelyre fekve hűtheti magát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület felhívja a gazdák figyelmét, hogy a meleg napokon a nagyobb sétákat kora délelőttre vagy késő délutánra időzítsék, az állatok számára mindig biztosítsanak hűvös helyet, ahova szabadon el tud bújni, és naponta többször adjanak friss vizet az élelem mellé.


A hőség elviselésében segíthet az állat bundájának benedvesítése, vagy akár az állat úsztatása, és semmikképp nem szabad a kutyákat vagy más állatokat a tűző napon hagyott, felforrósodó autóba zárni. Ha az állat intenzíven liheg, a nyelve állandóan kilóg a szájából, színe sötétebb a megszokottnál, ez hőtorlódást vagy hőgutát is jelenthet, ilyenkor gyors folyadékpótlás és az állatorvosi segélykérés életmentő lehet. Az a gazda, aki nem figyel kellőképpen kedvencére, az állatkínzás bűncselekményét követi el, amelyért két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.MTI

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 244 vendég böngészi