VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska fejlődéstörténete

A mozgó vadra való lövéshez alapvetően négy tényezőre van szükség: sörétes puskára, sörétes töltényre, lövőre vagyis vadászra és mozgó célra, azaz mozgó vadra. Ebben a részben ismerkedjünk meg tehát ezeknek a sörétlövés szempontjából fontos elemeivel és tulajdonságaival.

Ajándék a felelőtlen gazdiknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   
Kutyapiszokfutárok álltak szolgálatba egy spanyol városban. Azoknak visznek küldeményeket, akik nem szedik fel ebük után közterületen azok emésztési végtermékét. A csomagon tartalomként "Elveszett tulajdon" felirat áll.

 

vadászkutya
 
Az újítást a Madridtól 30 kilométerre lévő Brunete település vezette be az utcák tisztaságáért. A megvalósításhoz tettenérésre van szükség és körmönfont beszélgetésre. Húsz önkéntes járja az utcákat kutyák hanyag gazdáira vadászva. Ha meglátják, hogy hátrahagyja a piszkot, odalépnek hozzá és barátságos beszélgetést kezdeményeznek a kutyát dicsérőn. Megtudakolják az eb nevét, fajtáját - ha az nem szembetűnő -, majd pedig felszedik az ebpiszkot. A városházán azután azonosítják a kutya gazdáját az ebnyilvántartás alapján. A kutya piszkát a város címerével ékesített dobozba teszik, a futár pedig kézbesíti a küldeményt. A várost 10 ezren lakják. A februári premierhét alatt 147-szer vitt futár ebtulajdonosnak kutyapiszkot, amelynek nemigen örülhettek a címzettek, mivel azóta 70 százalékkal kevesebb az utcákon hátrahagyott ebürülék.MTI

 

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 240 vendég böngészi