VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

Az ártéren rekedt vadak, többségében őzek mentését a végzik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

Orbán Viktor miniszterelnök és Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hétfő délelőtt személyesen ellenőrizte a Fejér megyei árvízvédelmi munkákat, és nagyra értékelte, valamint megköszönte a védekezésben résztvevők megfeszített munkáját - tudatta közleményében a Fejér Megyei Védelmi Bizottság az MTI-vel.

árvíz

 Hangsúlyozták, hogy a Fejér megyei szakaszon jelenleg tetőzik a Duna. A védelmi bizottság Kisapostagon tartott rendkívüli, kibővített ülést, ahol elemezték a jelenlegi helyzetet, és meghatározták az ár levonulása utáni teendőket. Ercsiben megerősítették a Rába-patak védművét és a Bajcsy-Zsilinszky utca védelmét biztosító nyúlgátat. Az árvízzel veszélyeztetett tizenkét ingatlan és a hajóállomás védelmére eddig tizenháromezer-háromszáz homokzsákot használtak fel.


Adonyban a Duna már teljesen elöntötte a Lórév felé vezető utat. Dunaújvárosban további védművek kiépítése nem szükséges. A Szalki-szigeten lévő trafóállomásokat, amelyek az ivóvíz-szolgáltatáshoz szükséges csápos kutak áramellátását biztosítják - még szombaton kiváltotta az áramszolgáltató, a város ivóvízellátásában nincs fennakadás. Kulcson a hajóállomásnál kiépített védművet és a vízszint emelkedését folyamatosan figyelemmel kísérik. A korábban megcsúszott partfalszakaszt háromóránként ellenőrzik. Rácalmáson a nagyszigetet teljesen ellepte a Duna. Az ártéren rekedt vadak, többségében őzek mentését a vadásztársaság csónakokkal végzi.
 Baracson két lakóházat és egy vendéglőt homokzsákok védenek. További védekezésre nincs szükség. Kisapostag üdülőrészén az épületek védelmére korábban kiépített egy kilométeres nyúlgáton vasárnap éjszaka öt-hét méter hosszan áttört a víz, és három épület udvarára befolyt. A védekezésben részt vevő Nógrád és Heves megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportok, valamint önkéntesek körülbelül háromórás megfeszített, összehangolt munkával, a vízügy szakmai segítségével újabb két védvonalat építettek ki. Az éjszakai védekezésben mintegy hatvanan vettek részt.
 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 244 vendég böngészi