VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A vadász öltözködése

A vadász ruházata, a ruházat általános szerepén túlmenően, a vadászat eredményességét is befolyásolja. Közvetlenül vagy közvetve a sörétlövés eredményességére is hat.

Az elfeledett kajtató eb az angol cocker spániel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

Sajnos, mivel az ő feladatukat a mindenes kutyák is el tudják látni, vadásztársként egyre kevesebbet találni belőlük.Sokukból időközben divatkutya lett, s a kizárólag küllemi szempontok szerint történő szelekció miatt fokozatosan vesztik el vadászképességeiket.Ezért ma nem mindegy, hogy a vadász milyen tenyészetből származó kajtató ebbel indul el fácánozni…

vadászkutya

Marmagassága 36-40 cm. Csendes, jóindulatú, (megfelelő mozgás esetén) nyugodt természetű, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas. Vidám, pajkos állat. Mindig csóválja a farkát. Vadászkutya létére is jól be tud illeszkedni a családba.


A cocker spániel ugyanakkor hihetetlenül temperamentumos, élénk és mozgékony fajta. Így ha nem mozoghatja le fölös energiáit, akkor könnyen stresszessé válhat. Ilyenkor a cocker szeszélyessé, a többi kutyával kötekedővé, az emberrel szemben pedig harapóssá válhat: különösen akkor, ha a gazdi hagyja, hogy kedvence a fejére nőjön. Ezért ha lehetőségünk van rá, vigyük vízközelbe. Remekül úszik, és a pancsolás vagy a vízből való apportírozás is kedvelt szórakozásai közé tartozik.

spániel
 

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 247 vendég böngészi