VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés oktatása és tanulása

Löljáróban le kell szögezni, hogy minden egészséges emberből. válhat eredményes lövő.

Október 1-jéig mentesüljenek az állattenyésztési bírság alól az állami elismeréssel nem rendelkező e PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   
A parlament tavaly júliusban döntött arról, hogy csaknem egy évig felmentést ad a bírságolás alól a kutyatenyésztőknek. Az előterjesztő Simicskó István (KDNP) akkor azzal érvelt: az ebtenyésztésben az elmúlt tizenöt évben súlyos belviszály alakult ki, amelyet sem jogalkotási eszközökkel, sem szankciókkal nem sikerült orvosolni. A törvényhozás ezért haladékot adott a tenyésztőknek, hogy egy állami elismerésre alkalmas szervezetben működjenek együtt.


Budai Gyula javaslatának indoklásában azt írta: bár a hatóságok, az érintett szervezetek közti egyeztetések lezajlottak, azonban a végleges, a jogszabályi feltételeknek megfelelő szervezeti struktúra ezidáig nem jött létre, ezért javasolja további négy hónappal meghosszabbítani a bírságolási moratóriumot. A bírság alól mentesül egyebek mellett a tenyésztőszervezeti elismerés nélküli törzskönyvezés. Tenyészállat szakmai hozzájárulás nélküli behozataláért vagy kiviteléért viszont októbertől sem szabnak majd ki bírságot a törvényjavaslat értelmében.
 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 352 vendég böngészi