VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Elöltöltő puskák

Az első tűzfegyverek lényegében hátul zárt, rövid csőből álltak, a lőport pedig a lőporkamrán levő lyukon át gyújtották meg égő fáklya vagy izzó drót segítségével. Az első kézi tűzfegyverek csövét rúdra erősítették, amit elsütéskor a lövő a hóna alá szorított.

A kutyák nyers hússal való etetése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziállat Magazin   

 

  Vannak, akik nem hisznek a kutyák nyers étrend alapú etetésében (vagyis az étrend főként a nyers húsra és nyers csontokra alapul), és az olyan bakteriális fertőzésektől tartanak, mint például a Salmonella és E. coli. Én úgy gondolom, sokkal okosabb, ha az ember utánaolvas. A kutatások azt bizonyítják, hogy a kutyatársadalom többnyire nyers húst fogyaszt - hiszen erre is tervezték!
Több időt vesz igénybe

 

Ez  tény. És mocskosabb, mint kimerni a tápot a zsákból. Több utánaolvasást és megtervezést igényel. Azonban úgy érzem, ez abszolút a legjobb étrend, amivel táplálhatom a kutyáimat, és azt hiszem, minden erőfeszítést megér. Az én kölyökkutyáim csodálatosan néznek ki és minden alkalommal, amikor sétálni megyünk, mindenki megjegyzi, milyen puha lés selymes a bundájuk,  és, hogy milyen jó kondiban vannak.

 
A kutyák szervezete feldolgozza a nyers húst

Ők több ezer éve ezt csinálják . A gyomorsavuk erősebb, mint a miénk és az emésztésük rövidebb időtartamú. Ez nem hagy elegendő időt arra, hogy az olyan baktériumok, mint a szalmonella, elszaporodjanak a kutya szervezetében.

Biztonságos kezelés

Amikor a kutyának nyers húst teszel a tálkájába, ez semmiben sem különbözik attól, mint amikor egy edénybe teszed megpácolni. Garantálom, hogy ha nyers húst adsz a kutyádnak, az a leggyorsabb megoldás! Itt van néhány tipp, ha te is  "nyers hússal" szeretnéd táplálni a kutyádat.

    * Gyermekek és az érzékeny immunrendszerrel rendelkező egyének kerüljék a nyers hús kezelését.
    * Az etetésre válassz egy kijelölt területet, hogy az könnyen feltisztítható legyen.
    * Olvassz ki 1 vagy 2 étkezésre való húst. A többi húst inkább tartsd a fagyasztóban!
    * Mosd meg jól és sokszor a kezed! Használj antibakteriális szappant és meleg vizet!
    * Mosd el jól az összes eszközt, amit felhasználtál a kutyaétel előkészítésében!
    * Adj a kutyának időt, hogy megegye az ételt, majd önts ki minden maradékot! Ne tartsd meg neki későbbre!
    * A kutyatálat mosd el szappannal és meleg vízzel! Győződj meg arról, hogy jól kimostad a vizes tálat is!

 
Megjegyzés

A gyenge immunrendszerrel rendelkező kutyáknak nem ajánlatos elkezdeni a nyers étrendet. Lehet, hogy a szervezetük nem képes a baktérium megterhelést kellőképpen kezelni. A túlságosan kövér hús sem tesz jót neki. Ha a kutya beteg, és egy alternatív etetési lehetőséget keresel, akkor főzz neki házikosztot.

A nyers hús önmagában nem árt kutyájának, de bizonyos veszélyeket rejthet magában. Ezért ügyelj a következőkre. A legfontosabb szabály: Soha ne etess nyers disznóhúst. Ez ugyanis hordozhatja az Aujeszky-betegség vírusát. Ez a disznóknál előforduló vírus halálos betegséget okoz a kutyáknál. A főzés elöli a vírust, ezért a főtt disznóhús gond nélkül etethető. A nyers marha-, birka- vagy lóhús ebből a szempontból veszélytelen. Főtt állapotban azonban könnyebben hasznosítja a kutya szervezete, mint nyersen. A kiegyensúlyozott és ízletes eleséget a legkönnyebben főtt húsból valamint ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsított pelyhekből állíthatod össze. Ha magad állítod össze a pehely keveréket, feltétlenül adj hozzá vitaminokat és ásványi anyagokat. Az ember számára kiegyensúlyozott táplálék a kutya számára nem megfelelő, hiánybetegségeket okozhat.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 342 vendég böngészi