VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés oktatása és tanulása

Löljáróban le kell szögezni, hogy minden egészséges emberből. válhat eredményes lövő.

Labrador retriever, a tanulékony kutya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: istkom   

  A labrador retriever őseit különféle retrieverekkel, szetterekkel, pointerekkel keresztezték. Eredetileg az újfundlandi halászok mindenes munkakutyája volt.

 

Labrador retriever


A labrador retriever a legenda szerint az újfundlandi és a vidra keresztezősdéséből alkult ki. Ez persze zoológiai képtelenség! Az igazság az, hogy őseit különféle retriverekkel, szetterekkel, pointerekkel keresztezték. Eredetileg az újfundlandi halászok mindenes munkakutyája volt, elsősorban a hálóból kitört halakat szedte össze, továbbá vontatta a csónakot, őrizte a házat, vigyázott gazdáira. A labrador páratlan úszó, ráadásul a jeges vizet is jól bírja, amely lepereg a bundájáról.

 

 

labrador retriever
labrador retriever: tanulékony, jóindulatú kutya

 

1820 táján került Angliába Malesbury nevezetű gróf jóvoltából. Angliában hamarosan hozzászokott új környezetéhez, ahol Malesbury gróf arra képezte ki a labradort, hogy a lelőtt vagy megsebesített apróvadat elhozza. Innen származik mellékneve a retriever (retrieve: elhoz, apportíroz). Vakvezetőnek és kábítószerkereső kutyának is kitűnően bevált. Manapság elsősorban kedvenc, a család barátja.


A labrador megjelenése


Színe fekete, sárga (zsemle) és barna. Szőrzete rövid, testhez símuló. Marmagassága 52-56 cm, testtömege 25-36 kg. Az almokban általában 6-8 kiskutya látja meg a napvilágot. Várható élettartama: 12-14 év. Előnyei: tanulékony, szívós szervezetű, jóindulatú. Hátránya, hogy hízásra hajlamos.

 

 

 
 
 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 343 vendég böngészi