VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A mai sörétes puskák

A ma használatos sörétes puskák szerkezetének kialakítása lényegében már a múlt század végén befejeződött. Többségüket napjainkban gyárakban, precíziós gépekkel készítik, mérnöki tervek alapján.

GB & H FTCH Blackthorn Ascella PDF Nyomtatás E-mail… az első és egyetlen angol Field Trial Champion a kontinensről!

 

Ez a fantasztikus kuya hihetetlen eredményt produkált novemberben Angliában: 1 héten belül megnyert két minősítő Field Trial versenyt, így Field Trial Champion lett az Angol Kennel Klub szabályzata alapján. Ez még a kontinensről egyetlen retrievernek sem sikerült eddig, pedig sok híres tréner - köztük számos profi is – évek óta próbálkozik vele.

Az első verseny egy egynapos Field Trial volt Meols Hall-ban november 11-én, kiváló bírókkal, szép idővel, jól lövő vadászokkal és erős mezőnnyel. A startlistán még csak 9. tartalék voltam a 12 szerencsés versenyző mögött, de pár nappal a verseny előtt kaptam egy telefonhívást, hogy előrekúsztam a 3. tartalék helyig – ezért úgy döntöttem, elindulok Angliába, lesz ami lesz, mert hátha valaki aznap nem jelenik meg a helyszínen és ha én akkor ott vagyok a kutyámmal, akkor elindulhatok. Történt már ilyen 5 évvel ezelőtt, Gianna kutyám így indult első és egyetlen angliai versenyén. Útközben kaptam a hírt, hogy már biztosan benn vagyok a mezőnyben, annyian visszaléptek. Azt gondoltam, hogy ez a verseny jó lesz bemelegíteni a komolyabbikra, ami egy kétnapos minősítő november 16-17-én – azon szerettem volna jól szerepelni. Asca másképpen gondolta és kifogástalan munkával megnyerte a versenyt.

A második megmérettetésre már nyugodt szívvel indultam el – erre az évre már túl is teljesítettem a „tervet”, úgyhogy a második verseny ráadás, amúgy is olyan erős volt a startlista, hogy azt gondoltam, bármilyen helyezés is csak álom lehet. Asca megint csak másképp vélekedett, szerencsére Ő nem olvasta a startlistát így nem korlátozták kicsinyes gondolatok – és ezt a versenyt is megnyerte. Két napig talpon maradni 24 kutya között, folyamatosan hibátlant produkálni – erre nem sok kutya képes. Természetesen mindenki tudja, hogy a Field Trial-hoz rengeteg szerencse is kell (meg jó helyzetek, plusz egy jó kutya, aki meg tudja oldani őket), ezen a két napon Fortuna istennő is velünk volt.

Amire nagyon büszke vagyok, hogy az angol retrieveres élet „anyja”, Sandra Halstead azt mondta, hogy ez nem csak egy győzelem, hanem egy „szép” győzelem volt. Ez volt a legszebb karácsonyi ajándékom – na meg a Field Trial Champion oklevél, amit egy héttel hazaérkezésem után már meg is kaptam. A második győzelemmel egyúttal minősültem a december elején megrendezett IGL Retriever Championship-re is, ahol a 2009. év 56 legjobb retrieverje mérkőzött egy 3 napos versenyen. Büszke vagyok rá, hogy ebben a mezőnyben a második nap délutánjáig talpon maradtunk!
 


Asca története 2005-ben kezdődött, amikor úgy döntöttem, hogy megtartok egy kölyköt Int. FTCH Gianna of Carinthia első alomjából – hiszem ki tudná a legtöbbet kihozni egy kölyökből, mint a tenyésztője?! A választás abszolút tudományos volt: jó kutyám már van, most tartsak meg egy szépet, mondta a barátnőm! Négy hónapos korára a szépség már sehol se volt, de nem bántam, mert annyira Asca annyira vicces volt és a képzése olyan egyszerű, szinte játék!

11 hónaposan vittem először Workingtest-re (műapportos versenyre) ahol rögtön a 3. helyen végzett – és alomtestvére nyerte ugyanazt az osztályt…

Karrierje szinte hihetetlen, azon felül, hogy Workingtest-en is remek eredményeket ért el (köztük Angliában, a Game Fair-en a 2. legjobb kutya volt 2008-ban), a retrieveres versenyek királynőjén, a Field Trial-on a legrosszabb helyezése a 2. hely volt! Szinte minden Field Trial-t, ahol indult, megnyert – ilyen kutyám még nem volt, de szerintem nem is lesz több. Annyira tökéletes, hogy szinte irigylem – azon felül, hogy a munkájában első osztályú, fáradhatatlan, mellette kiváló anya is, van humora, szórakoztató, kellemes társ (soha nem erőszakos, de mindig „ott” van) - minden, amire mint ember vágyunk.

Szívből kívánom mindenkinek, hogy legyen egy ilyen kutyája az életben!

Kellemes karácsonyt és vidám kutyázást kívánok 2010-re,
 
 
Kökény Rita
Blackthorn Gundogs
http://www.blackthorn.hu
 
 

 

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 342 vendég böngészi