VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A mai sörétes puskák

A ma használatos sörétes puskák szerkezetének kialakítása lényegében már a múlt század végén befejeződött. Többségüket napjainkban gyárakban, precíziós gépekkel készítik, mérnöki tervek alapján.

Hogy a válasszam ki a megfelelő kölyköt egy alomból? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: istkom   

 

Már egészen fiatal korban a kölyökkutyák, kezd kialakulni a szamárlétra.  

 

 

 

A magabiztos kölyök bensőséges érzelmeket a táplál alomtestvérei iránt, amelyet felfokozott izgalmi állapottal, eleven játékkal fejez ki, jó esetben. Rossz esetben, lehet olyan is a kölyök, mely csak nézi társait és arra vár, hogy majd sodorják magukkal az események, amolyan ’elmélkedő’ típus.

A kölykök, amelyek nem vesznek részt aktívan a játékban, később másoktól függő „követő” önállótlan személyiséggé válnak, ha kikerülnek az alomból.
Ezeknek a kölyköknek mindig kell valami extra lökést biztosítanunk azért, hogy túlessenek ezen az érzékenységben megnyilvánuló gátláson. Az ilyen kölyöknek, folyamatos figyelemre és megerősítésre, biztatásra van szüksége a kiképzés és a munka során.
Ha valaki munkakutyát keres, mindenképpen olyan kölykök válasszon, amelyik több természetes ösztönt mutat, a vadászati képességek és a szenvedély tekintetében. Ha azonban, kedvtelésként, sport- vagy kirándulótársnak vagy családi kedvencnek kölyköt, akkor az ’elmélkedő' kutya lesz számunkra a megfelelőbb, hiszen vele az együttélés könnyebb lesz, kevesebb idegeskedéssel jár és jobban fog követni, ragaszkodni hozzánk.
Munkakutya kiválasztásakor, amit látni akarunk az az, hogy a kölyök a játéktól teljesen elvakult, szaladgáló, semmivel nem törődő egyed, ideje legnagyobb részében.

 

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 237 vendég böngészi