VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska részei

A sörétes puska részei rendeltetésük szerint - egyes műszaki leírásoktól némileg eltérően - négy nagy csoportra oszthatók, melyek a következők. A cső feladata a robbanás erejének hasznosítása és a lövedék repülési irányának meghatározása. A csövön ezért célzó berendezés is található.

Hogyan vehetem elejét kutyám agresszív viselkedésének? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: istkom   
 Mindannyian tapasztalhatjuk társasvadászatokon, hogy némely vizsla agresszív viselkedést mutat társaival szemben. Gyakran , morog vagy nekiugrik a kocsin feléje közeledő másik vizslának. Tehetünk valami ez ellen?

 

 Amelyik kutya agresszív az azt is jelenti, hogy a kutya  részben irányíthatatlan. Tehát végig kell gondolnunk eddigi kiképzésünk menetét, Fontolóra véve, hogy hol ronthattuk el.
Azokat a fegyelmező gyakorlatokat, amelyeket nem tökéletes hajt végre a kutya, mégegyszer át kel vennünk gondolok itt: az ültetésre, fektetésre, sípra megállításra. Ezeket a kutya memóriájába még jobban be kell vésnünk.

A játék és az előbb említett fegyelmezési feladatok, rendkívül nagy szerepet játszanak a kutya viselkedésében és vadászati alkalmazásában. Éppen ekkor van a legnagyobb szerepük, mivel ekkor nehezedik a kutyára a legnagyobb lelki nyomás, egyéb ingerek formájában.
A más kutyákkal szembeni agresszió tapasztalatom szerint, két összetevőből adódik.

A kutya saját magát esetleg gazdáját védi, amely ijedségből indul ki, amikor más kutya belépett a személyes zónájába.

Ennek oka viszont a nem megfelelő szocializáció, vagy a kutyának kevés időt engedtünk arra, hogy más kutyák társaságában legyen. Így más kutya közeledtekor megijed, mert nem tudja mire számítson tapasztalat hiányában. Ebből indul a védelmi reakció.

Ezen a problémán úgy tudunk segíteni, ha minél többet legyen különböző fajtájú és életkorú kutyák társaságában. Minél gyakrabban engedjük neki, hogy más kutyák társaságát keresse és ne gátoljuk meg benne, hogy hosszabb időt töltsön velük játékkal. Legjobb megoldás felkeresni olyan helyi kutyás klubot , aki rendszeresen tart kutyás együttléteket.  

Minél többet játszik, dolgozik kutyánk más kutyákkal annál jobb csapatjátékos lesz.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 294 vendég böngészi