VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

Hogyan tudom rávenni a kutyám, hogy ne válogasson, és mindent megegyen? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: istkom   
Válasszon minőségi száraztápot és naponta csak egyszer etessen, mindig ugyanabban az időben.
 A fiatal szuka kutyám nagyon válogatós evő. Már számos típusú kutyakaját kipróbáltam, de a legtöbb fajta ételtől csak elfordul és evés helyett botokat rágcsál. Mit tanácsol?

 


MARK WHITEHOUSE válasza:

Még sohasem találkoztam olyan kutyával, aki halálra éheztette volna magát, persze ha a kutya egészséges és nem szenved olyan betegségben, amely befolyásolja az étvágyat. 
Első lépésben állatorvosával vizsgáltassa meg a kutyát, hogy nem szenved-e valami betegségben. Amennyiben a kutya egészséges, kemény intézkedéseket javasolok. Abba kell hagyni a kutya kínálgatását különböző csábítónál csábítóbb falatokkal, mivel ezzel azt érjük el, hogy még válogatósabb lesz.
Válasszon ki egy jó minőségű száraz eledelt és ezzel csak naponta egyszer etessen mindig ugyanabban az időben.
Az ételt a kutya elé letesszük és csak kb. 15 percig hagyjuk ott. Ha kutyánk nem ette meg, vegyük el előle és a következő nap ugyanabban az időben ismételjük meg a dolgot.
Mindig legyen a kutya előtt friss ivóvíz. Biztos, hogy természetes túlélő ösztöne megváltoztatja szokásait.


Megjegyzés: Vigyázzunk, hogy a kölyökkutyák esetében, többször etessünk, hiszen az ő gyomruk nem elég nagy ahhoz, hogy a test fenntartásához és a fejlődéshez szükséges mennyiségű tápanyagot egyszerre felvegye, ezért az egyszeri etetés csak kifejlett kutyákra vonatkozik.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 235 vendég böngészi