VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Elöltöltő puskák

Az első tűzfegyverek lényegében hátul zárt, rövid csőből álltak, a lőport pedig a lőporkamrán levő lyukon át gyújtották meg égő fáklya vagy izzó drót segítségével. Az első kézi tűzfegyverek csövét rúdra erősítették, amit elsütéskor a lövő a hóna alá szorított.

Kutya hívta a mentõket PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

A gazdinak rohama lett és a kutyája, egy németjuhász hívta a segélyszolgálatot az amerikai Phoenixben, így megmentette gazdáját.

Különös telefonhívást kapott az amerikai segélyszolgálat, amelyet az egész országban a 911-es számon lehet hívni. A diszpécser hiába kérdezgette, hogy ki van veszélyben, mi a probléma, csupán nyüszítés és ugatás volt a válasz.

Elõbb a rendõrök, majd a mentõk is a helyszínre érkeztek, miután a telefonszám alapján kiderítették a tulajdonos címét, amely azzal a megjegyzéssel van ellátva, hogy egy idomított kutya is telefonálhat, ha a gazdája egészségügyi okokból tehetetlenné válik. A férfi két napig volt a kórházban, és teljesen rendbejött. Rohamai azóta vannak, hogy tíz évvel ezelõtt fejsérülést szenvedett egy katonai gyakorlaton.

A Buddy névre hallgató kutyust a férfi 8 hetes korában vette egy kutyákat idomító cégtõl. A most 18 hónapos Buddyt kifejezetten arra idomították, hogy ha gazdája rohamot kap, a megfelelõ gomb megnyomásával hívni tudja a 911-et az elõre beprogramozott telefonon.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 306 vendég böngészi