VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés oktatása és tanulása

Löljáróban le kell szögezni, hogy minden egészséges emberből. válhat eredményes lövő.

A medveûzõ kutya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Három medvét futamított meg egy mindössze 7 kilós kutya az Egyesült Államokban. A spániel-uszkár keveréknek fõ fegyvere nem a fogazata, hanem a hangja: elviselhetetlenül tud ugatni. Gazdái reggel kiengedték családi házukból szokásos kerti portyájára a mindössze 8 hónapos Pawlee-t, amely "vendégekre" bukkant: három medvére, egy anyamackóra és két bocsára.

Utóbbiak is jóval termetesebbek az ebnél, ám annak irgalmatlan ugatása annyira megzavarta õket, hogy felmenekültek egy fára. Az éktelen csaholásra egy kilencéves fiúcska ment ki a házból. Visszafelé jóval gyorsabban érkezett és elújságolta szüleinek a medvetrió látogatását.

A rendõrséget vagy vadõrséget azonban nem kellett bevonni, mert a mackók maguktól megfutamodtak, visszacaplattak a kerítésen túl kezdõdõ vadonba. Az eset New Jersey állam északi részén történt, és úgy tûnik, arrafelé az ölebek mellett igen harciasak az ölmacskák is. Elõfordult már, hogy cica kergetett fel medvét fára.

A környéken nem ritkák a medvék, de a kutyás család még soha nem látott a portáján vagy annak közelében egyet sem. Pawlee fülbántó hõsiessége révén feltehetõen tíz évig megint nem fog.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 306 vendég böngészi