VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska fejlődéstörténete

A mozgó vadra való lövéshez alapvetően négy tényezőre van szükség: sörétes puskára, sörétes töltényre, lövőre vagyis vadászra és mozgó célra, azaz mozgó vadra. Ebben a részben ismerkedjünk meg tehát ezeknek a sörétlövés szempontjából fontos elemeivel és tulajdonságaival.

Ausztráliában lassan luxus a kutyatartás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Igaz, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de sajnos Ausztráliában egyre többen kénytelenek búcsút mondani kedvenc kisállatuknak az egyre növekvõ gazdasági problémák miatt, a legtöbb család ugyanis nem engedheti meg már magának, hogy kutyát tartson.

A Királyi Állatvédõ Szervezet (RSPCA) nevû ausztrál érdekvédelmi csoport szerint az utóbbi tizenkét évben jelentõsen megcsappant a kutyatartók száma, és egyre többen kénytelenek kedvencüket menhelyeken elhelyezni - írja a MediPress.

"A legtöbb ember nem engedheti meg már magának, hogy kutyát tartson, ugyanis nincs elegendõ spórolt pénze az állat ellátásához - nyilatkozta Michael Beatty, az RSPCA szóvivõje - Az egyre rosszabb gazdasági helyzet miatt az elhagyott kutyák száma csak nõni fog." Mr. Beatty szerint Brisbane városából ebben az évben eddig 350 állatot vittek menhelyekre, ez pedig közel a kétszerese a tavalyi értékeknek.

Az RSPCA becslései szerint egy átlagos kutya évente 1700 ausztrál dollárjába (238000 forint) kerül gazdájának. A PetNet becslései szerint világszerte Ausztráliában a legmagasabb az állattartók száma. Az ausztrálok 63 százalékának van valamilyen kisállata, legtöbbjüknek kutyája.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 316 vendég böngészi