VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Hátultöltő puskák

Az elöltöltő puskák töltési és ürítési nehézségei, valamint egyéb hibái miatt a 19. század elején ismét intenzíven kezdtek foglalkozni a hátultöltő puskák kialakításával. A korábbi ilyen irányú próbálkozások ugyanis - az egységes kaliber és töltény hiánya, valamint az akkor készített zárszerkezetek elégtelensége miatt - nem vezettek eredményre.

Olimpia kutyahús nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Nem lehet kutyahús a pekingi szállodák és vendéglátó helyek étlapján az augusztusi olimpia és a szeptemberi paralimpia idején.

A kínai fõváros élelmiszerbiztonsági hivatala az olimpiai eseményekkel szerzõdött helyi szállodáknak már júniusban megtiltotta, hogy kutyahúsból készült ételt szolgáljanak fel, sõt azt is kikötötte, hogy a hagyományos gyógydiétáknál is világosan fel kell tüntetni, ha eb is került beléjük.

A hivatal azonban a város összes éttermére is kiterjesztette a rendelkezést attól tartva, hogy a kutyamenük felháborítják az állatvédõ szervezeteket és a nyugati világból érkezett látogatókat. A kutyahúst a dél-koreai konyha is elõszeretettel használja, s az 1988-as szöuli olimpia idején hasonló okokból szintén felfüggesztették az ilyen fogások feltálalását.

 

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 282 vendég böngészi