VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Elöltöltő puskák

Az első tűzfegyverek lényegében hátul zárt, rövid csőből álltak, a lőport pedig a lőporkamrán levő lyukon át gyújtották meg égő fáklya vagy izzó drót segítségével. Az első kézi tűzfegyverek csövét rúdra erősítették, amit elsütéskor a lövő a hóna alá szorított.

Olimpia kutyahús nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Nem lehet kutyahús a pekingi szállodák és vendéglátó helyek étlapján az augusztusi olimpia és a szeptemberi paralimpia idején.

A kínai fõváros élelmiszerbiztonsági hivatala az olimpiai eseményekkel szerzõdött helyi szállodáknak már júniusban megtiltotta, hogy kutyahúsból készült ételt szolgáljanak fel, sõt azt is kikötötte, hogy a hagyományos gyógydiétáknál is világosan fel kell tüntetni, ha eb is került beléjük.

A hivatal azonban a város összes éttermére is kiterjesztette a rendelkezést attól tartva, hogy a kutyamenük felháborítják az állatvédõ szervezeteket és a nyugati világból érkezett látogatókat. A kutyahúst a dél-koreai konyha is elõszeretettel használja, s az 1988-as szöuli olimpia idején hasonló okokból szintén felfüggesztették az ilyen fogások feltálalását.

 

 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 298 vendég böngészi