VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska fejlődéstörténete

A mozgó vadra való lövéshez alapvetően négy tényezőre van szükség: sörétes puskára, sörétes töltényre, lövőre vagyis vadászra és mozgó célra, azaz mozgó vadra. Ebben a részben ismerkedjünk meg tehát ezeknek a sörétlövés szempontjából fontos elemeivel és tulajdonságaival.

Tacskó kínzás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Halálra dobáltak egy láncra kötött kis tacskót egy kõvágószöllõsi portán a napokban.

áncra kötött tacskót dobált meg valaki kõvel a napokban egy kõvágószöllõsi portán. Az állatnak esélye sem volt a menekülésre. A kutya gazdája ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendõrségen.

A brutális állatgyilkosság miatt indított nyomozást a Pécsi Rendõrkapitányság. Legfeljebb két év a büntetés Az állatkínzás 2004 óta bûncselekmény. Az elkövetõkre legfeljebb kétéves szabadságvesztést szabhatnak ki, de a vádlottakat közmunkára, vagy pénzbüntetésre is ítélhetik. A bíróságok általában néhány tízezer forintos pénzbírságra ítélik a tetteseket, tudomásunk szerint börtönt eddig csak két tiszafüredi férfi kapott kutyák kivégzéséért. Baranyában 2007-ben huszonhat ilyen ügyben indítottak eljárást. A legtöbbet, kilencet Pécsett.

 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 295 vendég böngészi