VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

Vízimentõ kutya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

A köz nyomására várhatóan visszatérhet munkakörébe az egyetlen brit vízi életmentõ kutya.

"Nem alkalmazhatunk kutyát életmentõ õrként, mivel az ebek ki vannak tiltva a strandokról" - indokolta a döntést az illetékes hatóság.

A vízimentõkutyának, Bilbónak három ember is az életét köszönheti. Súlya igen tekintélyes: 84 kiló, az eb fajtáját tekintve újfundlandi. A szárazon általában gazdája négykerekû terepmotorján - quadján - közlekedett: az 54 éves vízimentõ férfi mögött csücsült. Idomítása és ösztönei által diktáltan a vízben a fuldokló mellé úszik, hogy az belekapaszkodhasson hevederébe, és amikor Bilbo érzi a fogást, kiúszik az emberrel a partra. Gazdája felháborodott partnere menesztésén. "Szégyen és gyalázat! Bilbo fantasztikus segítõtárs!" - fakadt ki a Mirror címû brit lapnak.

Nem csak õ háborodott fel azonban a hírre, hanem több ezer ember. Aláírásokat kezdtek gyûjteni és elérték, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a hatóság. "Nagyon gyümölcsözõ megbeszélésünk volt és reméljük, hogy a jövõ héten közös közleményt adhatunk ki Bilbóról" - mondta a brit sajtónak a strandszakasz ügyében illetékes önkormányzat vezetõje.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 287 vendég böngészi