VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Hátultöltő puskák

Az elöltöltő puskák töltési és ürítési nehézségei, valamint egyéb hibái miatt a 19. század elején ismét intenzíven kezdtek foglalkozni a hátultöltő puskák kialakításával. A korábbi ilyen irányú próbálkozások ugyanis - az egységes kaliber és töltény hiánya, valamint az akkor készített zárszerkezetek elégtelensége miatt - nem vezettek eredményre.

Biztosítás kutyáknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Thaiföldön a tavalyi évben életbe lépett rendelkezés következményeképpen már több, mint kétezer kutyának van életbiztosítása a távol-keleti országban.

A helyi fajtiszta kutyákért a gazdik 55 600 forintnak megfelelõ összeget, míg a pedigrével rendelkezõ külföldi kutyusokért akár 2,8 millió forintot is kaphatnak kedvencük elhunyta után a biztosítótól.

A kutyák valóságos családtagok, úgy gondoljuk, úgy is kell velük bánni - mondta az állatorvos. Szombat Pipattanamatha, aki az "állati" biztosítást kidolgozó vállalat tanácsadója, elmondta, most a nem halálos kimenetelû kutyabalesetekre és a kutyák által embereknek okozott sérülésekre vonatkozó biztosítások kidolgozását végzi. A háziállatokra vonatkozó biztosítás más országokban is létezik, de Thailföldön a középosztály növekedésével egyre terjed: a jobbmódúak ugyanis szívesen költenek luxuspedigrés kutyusokra.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 392 vendég böngészi