VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska részei

A sörétes puska részei rendeltetésük szerint - egyes műszaki leírásoktól némileg eltérően - négy nagy csoportra oszthatók, melyek a következők. A cső feladata a robbanás erejének hasznosítása és a lövedék repülési irányának meghatározása. A csövön ezért célzó berendezés is található.

Kullancsveszély kutyáknál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

Kutyák kullancsveszélyben: kutyákat is könnyen megfertõzhetnek a kullancsok és akár halálos betegséget is okozhatnak. Ezért rendkívül fontos a megelõzés és a védekezés az apró kártevõk ellen

Nem csak emberekre, hanem kutyákra is veszélyes a kullancs, éppen ezért négylábú kedvenceinket is óvni kell a veszélyes rovaroktól. Egyebek mellett babéziával, a vörös vérsejteket megtámadó parazitával fertõzheti meg a kullancs az ebeket, és ha nem ismerik fel idõben a betegséget, az akár halálos kimenetelû is lehet. Ezért aztán a szakemberek szerint a legfontosabb a prevenció.

Az állatorvosok olyan kullancsriasztó használatát ajánlják, amelyet közvetlenül a kutya szõrére kell felvinni. Ez a módszer hat-nyolchetes védelmet kínál. Ha mégis talál a gazdi kullancsot kedvence szõrében, azt azonnal el kell távolítani.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 388 vendég böngészi