VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A mai sörétes puskák

A ma használatos sörétes puskák szerkezetének kialakítása lényegében már a múlt század végén befejeződött. Többségüket napjainkban gyárakban, precíziós gépekkel készítik, mérnöki tervek alapján.

A vadászkutya vízi képzése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   

A vadászkutyák kiképzéséhez hozzátartozik a viziképzés, mely igen élvezetes de sok akadályt tartalmazó fázis. Sok múlik kutyánk adottságain is, de szorgalmas munkával kitûnõnõen képezhetjük kutyánkat a vízi vadászatra.

Kutyánkat, ha szeretnénk, hogy alkalmas legyen a vizi vadászatra, már kölyökkorában el kell kezdenünk tanítani. Körülbelül négy hónapos korától kezdve. Folyamatos szoktatással kell megtanítanunk úszni. Legalkalmasabb elõször keskeny patakoknál gyakorolni.

Ha kutyánk félénk a sekély vízbe betudunk vele menni. Ha már magabiztosan úszik kutyánk, akkor elkezdhetjük vele a szárazföldön már jól begyakorolt és elvégzett feladatokat. A képzések alatt elõfordulhat, hogy kénytelenek leszünk beúszni kutyánk után, mivel a kiszabott feladatot nem hajlandó végrehajtani, és a partról nehéz rendre inteni. íz mellett általában a legengedelmesebb, legstabilabb kutya is fegyelmezetlenné válik.

Ezért, ha már túl nagy a vágyakozás kutyánkban a víz után, mielõtt kezelhetetlenné válna, orvosoljuk a problémát. Ne engedjük, hogy rögtön a vízbe vesse magát, amint a dummy leesett a túlparton, vagy esetleg még a levegõben van. Vízben irányítást csak akkor kezdjünk el gyakorolni, ha szárazföldön kutyánk már megbízhatóan megy elõre legalább 70-80 métert egyszeri vezényszóra, az oldal irányokat is érti és nagy távolságban is hibátlanul teljesíti. Lehetõleg ezt a tréninget ne télen, hideg vízben kezdjük el, hanem inkább a meleg késõ tavaszi-nyári napokon.

 

Legfrissebb hirdetések

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 391 vendég böngészi