VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A vadász öltözködése

A vadász ruházata, a ruházat általános szerepén túlmenően, a vadászat eredményességét is befolyásolja. Közvetlenül vagy közvetve a sörétlövés eredményességére is hat.

Unatkozó kedvencek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. március 01. szombat, 18:40

Sokan tartanak a lakásukban állatot. Kert hiányában, a panellakások négy fala között nem mindig vidám a négylábúak élete, futkározni csak a közparkok, terek erre kijelölt területein lehet. Márpedig a mozgásra szüksége van kutyáinknak.

Ráadásul, ha dolgozni járnak a háziak, a napközben magukra maradt állatok a gazdi, és a mindennapi teendõk látványának, zajainak, zörejeinek a hiánya miatt elég ingerszegény környezetben töltik a nap jelentõs részét. Ezt egy darabig elviselik, de egy idõ után azonban unatkozni kezdenek, ami elõl úgynevezett pótcselekvésekbe menekülnek. Ezek némelyike nemcsak rossz szokás,- tartós egészségkárosodáshoz is vezethet.

A kutyák unalmukban gyakorta kergetik a farkukat, amíg el nem szédülnek, majd újra kezdik a mókát. Egyesek elkezdik rágcsálni a lakásban fellelhetõ zsinórokat (villanyzsinór, a tévé koaxkábele, telefonvezeték), de volt már rá példa, hogy megrágták, és felfeszegették az ajtóküszöböt, lekaparták a festéket az ajtókeretrõl, kitörték az üveget belõle, vagy leszaggatták a tapétát a falról. A tollpárna is jó móka, pláne amikor a kiszakadt párnából úgy hullik a toll, mint a hó karácsony idején.

Sokszor a jelenlétünkben szófogadóan viselkedõ kutyák távollétünkben olyan dolgokat is megtesznek, amit egyébként sohasem: belefekszenek az ágyba, vagy a kanapéra, ami a legtöbb otthonban tiltott zónának számít. Gyakran olyan mélyen el tudnak aludni, hogy csak a kulcscsörgésre ébrednek fel, s akkor már totális a lebukás.

Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 199 vendég böngészi