VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska fejlődéstörténete

A mozgó vadra való lövéshez alapvetően négy tényezőre van szükség: sörétes puskára, sörétes töltényre, lövőre vagyis vadászra és mozgó célra, azaz mozgó vadra. Ebben a részben ismerkedjünk meg tehát ezeknek a sörétlövés szempontjából fontos elemeivel és tulajdonságaival.

A düsseldorfi rendõrkutyák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. február 27. szerda, 20:09

A düsseldorfi rendõrkutyák egyen "bakancsot" kapnak-többé nem kell bepiszkolniuk tappancsukat járõrözés közben; színe pedig világoskék.

A hivatalos bejelentés szerint cipõt húznak az alegység mindegyik tagjának - húsz német és belga juhászkutyának - a lábaira; tépõzáras lábbelit rendeltek nekik több méretben - XS-tõl XXL-ig, garnitúránként 60 euróért.

A kutyákat jelenleg a nekik szokatlan cipõben járásra tanítják. Az állatok általában néhány nap alatt hozzászoknak a cipõhöz. "Nem vagyok biztos benne, hogy szeretik, de kénytelenek hozzászokni" - mondta az egyik düsseldorfi rendõr. Az ebek március közepétõl már cipõben feszíthetnek, de nem minden bevetés alkalmával.

A szolgálati cipõ nem holmi divatkövetés: a gyakori mancssérülések miatt döntöttek mellette a düsseldorfi rendõrségnél. Sokszor elõfordul ugyanis, hogy a rendõrkutyák üvegcserepekbe lépnek Düsseldorf kocsmákkal - és esténként duhaj italosokkal - teli történelmi óvárosában. Veszélyt jelentenek a szétszórt szögek vagy a kábítószeresek szanaszét heverõ injekcióstûi is. A köztisztaságiak nem tudják megtisztítani minden éles tárgytól a burkolatközöket - magyarázták a rendõrségnél. Az ötlet a civil kutyatartók körében is tetszést aratott, máris sok megkeresés érkezett az ügyben a düsseldorfi rendõrséghez.

 

Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 202 vendég böngészi