VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétlövés hatása a vadra

A sörétlövésnek a vadra gyakorolt hatása elsősorban nem életfontosságú szervek károsításán, roncsolásán alapszik, mint a golyólövés.

Vadászkutya képzési eszközök I. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. február 24. vasárnap, 20:10

A vadászkutyák kiképzéséhez rengeteg eszközt használhatunk, mellyek segítik, és megkönnyíthetik munkánkat. Fontos a jó kiképzés, mert kedvencünkbõl vadásztársunk lesz.

Poráz

Nagyon fontos, hogy a pórázt a kutya már kölyök korában megismerje és megszokja. Ez a késõbbiekben is sok kellemetlenségtõl óv meg. Használhatunk olyan pórázt ami önmagát átbújtatva képezi a nyakörvet is egyben, ezzel a késõbbiekben nem fog a kutya rángatni és vadul húzni. A fiatal vadászkutyákon a képzéseken rajthagyjuk a pórázt, ezért fontos, hogy elég hosszú legyen a póráz, és nem használhatunk fojtó-szoruló nyakörvet, erre a célra kíváló a hegymászó kötél és a vékonyabb fonott kötél. Vízi képzésnél viszont se nyakörvet se pórázt ne használjunk. A sûrû aljnövényzettel rendelkezõ erdõben, mezõn, ahol a nyakörv és a póráz könnyen elakadhat, szintén ne használjuk õket, mivel csak sérüléshez vezethet használatuk.

Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 205 vendég böngészi