VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A vadász öltözködése

A vadász ruházata, a ruházat általános szerepén túlmenően, a vadászat eredményességét is befolyásolja. Közvetlenül vagy közvetve a sörétlövés eredményességére is hat.

Biztonsági öv a kedvenceknek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. február 19. kedd, 11:12

A gépkocsiban utazó kutyákat megfelelõen rögzítõ biztonsági öv rendszeresítésének kötelezõvé tételét fontolgatja az egyik egyesült államokbeli város.

A városi tanács által tervezett jogszabály módosítás azt hangoztatja, hogy a gépkocsiban utazó kutyákat vagy ketrecben kell tartani az utazás alatt, vagy pedig biztonságos módon rögzíteni kell, nehogy az állat kiessen, kiugorjon, vagy megfulladjon. A biztonsági öv már kapható a boltokban! A Santa Fé-i kisállat kereskedésekben már jelenleg is kaphatóak a kutyák szállítására alkalmas, különbözõ minõségû, és árú biztonsági övek. A személygépkocsik belsõ terében való szállításra tervezett övek 13-21 dollárba kerülnek. Ezek mindegyike a mellkasánál fogva rögzíti az állatot, és egy hurokkal a gazdik számára készült biztonsági övekhez csatolható. Kapható olyan, a nyakörvhöz rögzíthetõ vállpánt is, amelyet kisteherautók rakterében, illetve platóján utazó kutyák biztonságos bekötésére terveztek.

Kényesebb ízlésû kutyák, illetve kutyatulajdonosok vásárolhatnak drágább eszközöket is. Népszerûségre számíthat a kifejezetten kutyák számára gyártott magasító szék, a hozzávaló rögzítõ övvel, amely egyrészt lehetõvé teszi, hogy a kutya utazás közben a tájat szemlélje, másrészt viszont az övvel megakadályozza, hogy az eb - esetleg valami érdekes látvány hatására - a kocsi belsejében randalírozni kezdjen. A Santa Fé-i kisállat kereskedõk nem titkolják, hogy komoly reményeket fûznek az elöljáróság által tervezett intézkedésekhez. A boltokban ugyanis mindeddig hiába porosodtak a kutyák számára készített biztonsági övek, az érdeklõdés bizony meglehetõsen lanyha volt. Most abban bíznak, hogy ha a jogszabály valóban megszületik, egyszerre fellendül majd az eddig szinte csak porfogónak tartott eszközök forgalma

Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 203 vendég böngészi