VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Elöltöltő puskák

Az első tűzfegyverek lényegében hátul zárt, rövid csőből álltak, a lőport pedig a lőporkamrán levő lyukon át gyújtották meg égő fáklya vagy izzó drót segítségével. Az első kézi tűzfegyverek csövét rúdra erősítették, amit elsütéskor a lövő a hóna alá szorított.

Vadászat után sörözzünk kedvenceinkkel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. február 14. csütörtök, 09:34

Négylábú barátaink eggyel közelebb kerültek ahhoz, hogy embernek érezhessék magukat. Egy hollandiai sörfõzde újabban kutyák számára is gyárt „folyékony kenyeret”- szigorúan alkoholmentes kiszerelésben.

A Kwispelbier márkanevet viselõ terméket speciális marhahús-kivonat és maláta keverékébõl állítják elõ. A kutyasör holland nevének jelentése: "farkcsóváló". A frissítõ nedû emberi fogyasztásra is alkalmas, de valószínûleg nem fenyegeti a régi nagy márkák forgalmát, négyszer annyiba kerül, mint például a Heineken.

A kutya jó ötlet Gerrie Berendsen fejébõl pattant ki, akinek állateledel boltja van Zelhemben, s természetesen maga is több négylábú gazdája. Gerrie és barátai évente legalább egyszer kutyáikkal együtt kiruccannak Ausztriába egy kis vadászatra. A nap végén szokás szerint kiülnek a vadászház teraszára és jóféle sörök mellett kilazulnak, megbeszélik a nap legizgalmasabb eseményeit. Kutyáik természetesen ott hevernek a lábuk mellett, s bár oroszlánrészük volt a zsákmány becserkészésben, a közös kaland leöblítésének örömébõl - érdemtelenül – kimaradnak. Ez volt az a felismerés, amelybõl a kutyasör gondolata kivirágzott.

Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 203 vendég böngészi