VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

A sörétes puska fejlődéstörténete

A mozgó vadra való lövéshez alapvetően négy tényezőre van szükség: sörétes puskára, sörétes töltényre, lövőre vagyis vadászra és mozgó célra, azaz mozgó vadra. Ebben a részben ismerkedjünk meg tehát ezeknek a sörétlövés szempontjából fontos elemeivel és tulajdonságaival.

Szerencsétlen kutyák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Sándor István   
2008. február 12. kedd, 17:43

Négy kutya esett áldozatául a brutális állatkínzásnak Tolna megyében. A négy halára szánt kutyából csupán egy menekült meg egézségesen, kettõ súlyos csonttörésekkel élte túl a kínzást. Egy viszont elpusztult.

A legszerencsésebb a négy eb közül az a rotweiler volt, amelyet valaki egy harminc centiméteres lánccal egy fához kötött. A kutya nem tudott mozogni, vizet és ételt sem hagytak neki. A közelben lévõ horgászoknak tûnt fel, hogy az állat már második napja áll ugyanott, õk értesítették a közeli állatmenhely munkatársait. Nem elõször.

Egy kutyát a 6-os úton, egyet pedig a szekszárdi Palánki úton dobott ki a gazdája szintén ezen a hétvégén. Mindkettõ rossz állapotban, különbözõ csonttörésekkel, így medence-, csípõ és combcsont töréssel került a szekszárdi állatmenhelyre. Egyikükben légpuska töltényt is találtak az állatvédõk. Szekszárdon évente általában ötven négylábú jár így, leggyakrabban a Palánki úton, a Keselyûsi úton vagy éppen a város Szálka felõli bejáratánál szabadulnak meg tõlük. A kutya ilyenkor megpróbál az autó után szaladni, ilyenkor ütik el õket.

A legrosszabbul most az a kutya járt, amely láncra verve szenvedett víz és étel nélkül Bátaszéken addig, amíg el nem pusztult. Az állat tulajdonosa ellen állatkínzás miatt már korábban is tettek szomszédai, illetve az közeli állatvédõ alapítvány feljelentést. Most bûntetõ eljárás indult ellene, várhatóan pénzbírsággal sújtják majd.Módosítás dátuma: 2008. október 06. hétfő, 02:43
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 197 vendég böngészi